Melbourne met Kinderen

Met kinderen naar Melbourne

Melbourne is de 2de grote stad van Australië, door de komst van vele Italianen en Grieken voelt Melbourne zeer Europees aan.  Waarbij Sydney een stad is waar alles 24 uur doorgaat is Melbourne eerder laidback en heerst er een rustigere atmosfeer. Hier proef je al een beetje het Australische Laid back gevoel. Met kinderen naar Melbourne is een feest. Melbourne kent een zeer goed systeem van openbaar vervoer en zelfs een gratis City circle tram welke langs alle bezienswaardigheden in de stad rijdt.

Sint Kilda Luna Park

Het lunapark ligt prachtig geleden aan de boulevard langs het strand van St. Kilda één van de buitenwijken van Melbourne. Naast de diverse spannende attracties zoals achtbanen en snelle molens zijn er ook diverse attracties voor kinderen zoals de dansende olifanten (Arabian Merry) en een grote ouderwetse draaimolen.  De Scenic Railway is de oudste rollercoaster van Australië en werd in 1912 gebouwd. Naast de nodige adrealine krijg je op het hoogste punt ook een fantastisch uitzicht over de Port Philip Bay.

Het Luna Park is gratis toegankelijk alleen voor de attracties heb je kaartjes nodig.

Link: St Kilda Luna Park

Melbourne Aquarium

Een stevige concurrent van het Sydney aquarium,  2,2 miljoen liter water en duizenden vissen in allerlei soorten en maten. Van lieve visjes tot heuse haaien. Niet bang aangelegd? Dan kun je zelfs met de haaien zwemmen (wel in een kooi natuurlijk) Het aquarium bestaat uit 4 werelden, de Zuidpool, river to reef, weird en wonderfull en Sharks Alive. Voor een overzicht van de bewoners kijk je even op de website van het Melbourne Aquarium.

Link: Melbourne Aquarium

Sienceworks

Musea zijn Saai? Echt niet, bezoek eens het Siencworks museum onderdeel van victoria museum. Een heus bliksem theater legt uit hoe onweer ontstaat met echte bliksem en Wallace en Gromet leggen je spelenderwijs uit hoe alles werkt. Hoe cool is dat?

Link Siencework Melbourne