Stage in Australië

Voor veel opleidingen is een stage een verplicht onderdeel en misschien wel het leukste onderdeel van de hele opleiding, je brengt tenslotte de geleerde kennis  over in praktijkervaring.  Stage lopen kan tegenwoordig ook in het Buitenland en zo ook in Australië. De interessante mensen en bijzondere cultuur maar ook de zeer ontspanningen sfeer van de Australiërs maken dat jou stage er eentje is die je niet snel vergeet.

Het regelen van een stage kun je overlaten aan een bemiddelingsbureau, zij regelen dan een stageplek en helpen met het zoeken naar tijdelijke accommodatie in Australië. Daarnaast adviseren zij je in het gehele traject zodat je je stage met een dikke voldoende afsluit. Naast dat een buitenlandse stage ontzettend goed op je CV staat is het ook erg goed om je Engels op een meer dan gemiddeld niveau te krijgen iets wat altijd handig voor je toekomstige baan.

Is je Engels nog niet op het niveau waarmee je jezelf denkt te kunnen redden in Australië, denk er dan eens over na om voor je stage een cursus Engels te volgen in één van de Australische steden, ’s ochtends een paar uur Engelse les en daarna lekker surfen of chillen op het strand. Vanzelfsprekend leer je een taal veel beter in een land waar het de voertaal is.

Voordat je gaat stage lopen in Australië heb je wel een visum nodig, indien je stage korter is dan 3 maanden kun je het beste een toeristenvisum aanvragen.  Echter mag je op een toeristenvisum niet werken dus het moet een onbetaalde stage zijn.  Ga je langer dan 3 maanden stage lopen dan kun je het beste een studenten visum aanvragen, dit visum kost 325 euro, daarmee mag je 20 uur per week (betaald)werken. Voordat je betaald werk verricht dien je wel een Tax File Number (TFN) aan te vragen. Wil je langer werken en betaald stage lopen dan is je beste optie een Occupational Trainee visa (442) Met dit visum mag je bepaalde werkzaamheden als onderdeel van een betaalde (gesponsorde) stage verrichten. De aanvraag is echter zeer uitgebreid en kan meer dan zes maanden duren en is redelijk kostbaar. Mocht je aanvraag worden afgewezen dan wordt het geld helaas niet terug gestort. Voor de juiste keuze van een visum adviseren we dan ook om contact te zoeken met een stage bemiddelingsbureau.