Australische keuken

Australiërs hebben van origine geen echte eigen keuken, tenzij we de keuken van de Aborigines bedoelen, deze keuken bestaat voornamelijk uit het zogenaamde Bush Tucker, dit zijn bessen, zaden en noten welke gevonden worden in de Australische flora en fauna.

Australië heeft geen eigen keuken, het is een samensmelting van de Europese en Aziatische keuken door de invloed van vele immigranten uit Europa en Azië. Britse tradities domineren nog steeds een groot deel van de standaard en fastfood keuken, Roast dinners,  the Australian Meat Pie en Fish and Chips blijven onverminderd populair.  Natuurlijk ontbreekt de Barbecue niet, het grillen van vlees en vis in de buitenlucht is een echte traditie in Australië, in veel parken vindt je dan ook gratis Barbecues aan.

Natuurlijk ontbreekt het in Australië niet aan fastfood, Mac Donalds  en Hungry Jacks (- Australische variant van Burger king) zijn in elke stad te vinden.  Net als het kiprestaurant Kentucky Fried Chicken. De echte fijnproevers kijken toch even verder.  De keuze uit haute cuisine en nouvelle cuisine in Australië is alsmaar groeiende.