Visum voor Australië

Visum Australië

Ga je naar Australië? Dan heb je een visum nodig. Welk visum je nodig hebt is afhankelijk van het doel van je reis en de tijd die je van plan bent in Australië te blijven. Op deze pagina leg ik je uit welk visum je nodig hebt voor Australië en hoe je deze het beste kunt aanvragen. Er zijn wel een aantal belangrijke regels die voor alle visa gelden:

  • Het visum Australië aanvragen dien je al voor vertrek te doen.
  • Je paspoort is nog minstens zes maanden geldig bij aankomst in Australië
  • De Australische Ambassade in Nederland/Duitsland geeft geen informatie over de aanvraag van een visum

Op vakantie naar Australië korter dan 3 maanden

Visum voor vakantie in AustralieBen je van plan om gewoon op vakantie te gaan naar Australië en blijf je niet langer dan drie maanden? Dan volstaat een eVisotor Visum dit visum wordt ook wel een ETA genoemd. (elektronisch visum) Via de website van de Australische immigratiedienst kun je deze online zonder kosten aanvragen mits je voldoet aan een aantal voorwaarden:

EVisitor visum

  • Niet langer dan drie maanden in Australië
  • Gratis online aan te vragen
  • Alleen buiten Australië aan te vragen
  • Visum wordt over het algemeen binnen 24 uur verleend
  • Visum is gekoppeld aan het paspoortnummer
  • Visum begint op het moment dat je Australië binnenkomt
  • Met dit visum mag je zakelijke afspraken bezoeken onder voorwaarden
  • Met dit visum mag je studeren of een training volgen onder voorwaarden

Een eVisitor visum voor Australie aanvragen kan online  via deze link

Op vakantie naar Australië langer dan 3 maanden

Indien je langer op vakantie naar Australië gaat omdat je eigenlijk alles wil zien in het land dan is een Tourist Stream visum (subclass 600) een betere keuze.  Met dit visum mag je tot 12 maanden in Australië blijven.  Dit visum voor Australië is in tegenstelling tot het eVisitor visum niet gratis en stelt wat eisen aan je gezondheid, je financiële vermogen en je zorgverzekering.

  • Op basis van je inkomsten/vermogen bepaald de immigratie dienst hoelang het visum geldig is
  • Je hebt een zorgverzekering afgesloten en maakt tijdens je verblijf in Australië geen gebruik van de Australische sociale verzekeringen
  • Je mag tijdens je verblijf onder geen enkele voorwaarden betaald werk verrichten
  • Je mag niet langer dan drie maanden studeren of een training volgen
  • Je moet voor het verstrijken van de geldigheid van je visum Australië hebben verlaten
  • Je hebt geen strafblad
  • Je hebt geen Tuberculose (of gehad in de laatste maanden)
  • Indien je via een land met gele koorts naar Australië reist heb je daarvoor de juiste inentingen gehaald

Een Tourist Stream visum is niet gratis. Deze kun je zelf aanvragen bij de immigratiedienst maar ik raad je aan om dit over te laten aan een gespecialiseerd bureau. Zo weet je zeker dat je geen fouten maakt en zij hebben genoeg ervaring om je te adviseren in de aanvraag van je visum naar Australië. Naast de kosten van het visum betaal je wel iets extra’s voor deze dienstverlening. Dit weegt echter wel op tegen de risico’s indien de aanvraag wordt afgewezen. 

Working Holiday visum

working Holiday visumAustralië heeft een speciale deal gesloten met de Nederlandse overheid. Ben je namelijk tussen de 18 en 30 jaar dan kun je een zogenaamd Working Holiday visum aanvragen.  Met dit working holiday visum mag je minimaal 12 maanden in Australië blijven en daarnaast mag je werken in Australië. Aan dat werken zijn wel wat regeltjes verbonden. 

  • Je mag maximaal 12 maanden in Australië zijn.
  • Je paspoort is gedurende de periode in Australië geldig
  • Voor het werken heb je een TFN number nodig (Australische variant van het BSN nummer)
  • Je betaald over je inkomsten gewoon belasting en premies.
  • Je mag niet langer dan vier maanden studeren op een Working Holiday Visum
  • Je mag een Working Holiday Visum met 12 maanden verlengen indien je hebt gewerkt in een aantal specifieke beroepsgroepen..

Een working Holiday visum aanvragen is niet gratis. Op het moment dat ik deze pagina schrijf zijn de kosten voor de aanvraag ruim AUD 450. (€ 315)  Je kunt het visum zelf aanvragen maar daar zijn risico’s aan verbonden. Vraag daarom advies op bij de diverse visumbureaus. Zij hebben jarenlange ervaring en kennen alle valkuilen. Je betaald misschien iets meer, het voorkomt echter veel stress.

Zakelijk naar Australië

Reis je Down Under voor een zakelijke afspraak, of wil je daar zakelijke contacten leggen dan gelden er andere regels voor een visum in Australië. Je mag namelijk niet werken in Australië. Voor meer informatie over  bekijk je de informatieve website over het zakelijke visum voor Australië.

Hotels in Australië

Hotel boeken in MelbourneEen hotel zoeken in Australië is niet moeilijk, de juiste prijs vinden wel. Trivago vergelijkt alle aanbieders van hotelkamers waar dan ook ter wereld. Vergelijken kan zo maar 10% per nacht schelen. Vergelijken loont dus.

 

Boek vooraf je tours

Boek je tours in airlie-beach