Australië met Kinderen

Met je kinderen naar Australië?

Een vraag ons vaak gesteld wordt, en waarop we alleen maar positief op kunnen antwoorden. Ja! waarom niet. Kinderen en een vakantie naar Australië gaan goed samen. Mits je rekening houdt met een aantal zeer belangrijke zaken. De belangrijkste punten zullen we hier toelichten:

Lange vliegreis

De reis naar Australië is erg lang, de vluchttijden bedragen vaak meer dan 20 uur, we raden alle ouders dan ook aan om de reis te onderbreken. Elke vlucht naar Australië heeft een tussenstop ergens in Azië. Een stop-over in Bangkok, Singapore of Kuala Lumpur is dan een prettige onderbreking van de lange reis. Bekijk ook goed met wie je vliegt en wat er aangeboden wordt, vooral de Aziatische maatschappijen zoals: Singapore airlines en Cathay Pacific hebben service en entertainment aan boord op een zeer hoog niveau, denk bijvoorbeeld aan je eigen tv scherm en je eigen spelcomputer. De meeste kinderen zijn hiermee wel even zoet.  Om de lange reis zo aangenaam te laten verlopen is een Ipad ook een aanrader, zet een aantal nieuwe spelletjes en videootjes van de favoriete serie op de handige tablet en de meeste kinderen hoor je de eerste paar uur niet meer. Zorg tijdens de vlucht ook voor genoeg afleiding, koop op de luchthaven wat snoepjes en een flesje water en schroom niet om de stewardessen lastig te vallen. Zij beschikken vaak over leuke cadeautjes voor de jongste passagiers.

Buitenleven

australie met kinderenHet klimaat in grote delen van Australie nodigen uit om de hele dag buiten te zijn, daarop is de Australische lifestyle ook ingericht, veel grote parken met mooie speeltuinen en BBQ plaatsen of prachtige stranden met lifeguards en soms een handige schaduwplek.  Dus perfect om te genieten met je kinderen. Maar let op!  zorg voor voldoende protectie tegen de zon, zorg ervoor dat je zoon of dochter altijd een

t-shirt en een pet/hoedje draagt en smeer  alle blote lichaamsdelen goed in met zonnebrand crème (factor 30 of hoger) en herhaal dit smeren regelmatig vooral na het zwemmen.

Reizen door Australië

Het makkelijkst reis je door Australië met je eigen vervoer, een huur auto of een camper geeft je een onbeperkte vrijheid. Vooral het reizen met een camper geeft je extreem veel gemak als je met kinderen op pad bent. Stoppen op de plekken waar jij wilt, overnachten op de mooiste campings (bijna allemaal voorzien van grote (beschutte) zwembadden en speeltuinen).
Door het hoge comfort in een camper zullen de kinderen de camper al snel als tweede huis op wielen zien. Het mooiste van een goed uitgeruste camper is dat je alle gemakken bij je hebt, moet een van de kinderen nodig naar het toilet? Geen probleem, de meeste campers hebben een eigen wc en douche aan boord. Net als een kleine maar praktische keuken.  een van de grotere camperverhuurders beschikt over een camper model met speciale voorzieningen voor de kinderen, denk aan een DVD-speler en speciale kinder bedjes.

Afstanden in Australië

De afstanden tussen de mooie plekken in Australië is soms meer dan we in Europa gewend zijn. Zorg dus voor een goede planning en spreek van te voren af hoeveel kilometers je op een dag gaat rijden. Het Australische landschap is prachtig om te zien maar verplaats jezelf even naar je kinderen die de hele dag achter een raampje naar buiten moeten kijken. Dus rijd niet te lang. Bepaal aan de hand van vakanties in Europa wat haalbaar is voor jou kind(eren). Indien er flinke afstanden afgelegd dienen te worden overweeg dan een binnenlandse vlucht. Onder andere Virgin Australia en Jetstar bieden voordelige vluchten aan naar bijna alle grote steden in Australië.

Het reizen per bus in Australië behoort ook tot de mogelijkheden alleen raden we dit af met met zeer jonge kinderen. De voorzieningen zijn ondanks de luxe bussen niet geweldig en het reizen is saai en de verveling slaat snel toe.

Eten en drinken

De Australische keuken is perfect geschikt voor kinderen. De keuken heeft veel Europese invloeden uit de Griekse, Italiaanse en Engelse keuken aangevuld met een vleugje Azië. Ze noemen het in Australië ook wel Fusion Cooking. Net als in Nederland kennen de Australische supermarkten een groot aanbod aan peuter en kleuter maaltijden en zijn de bekende potjes (maar dan met Australische smaken) overal beschikbaar. Het meenemen van eten wordt niet aangeraden aanzien de Australische Quarantaine dienst zeer streng is.

Accommodatie voor kinderen

Reis je niet met een camper maar met een gewone huurauto, dan is er nog genoeg keuze om te overnachten in Australië. Veel campings verhuren eenvoudige cabins dit kun je het beste vergelijken met de trekkershutten die je in Europa op veel campings tegenkomt. Verder zijn veel hotels ingesteld op gezinnen met kinderen en hebben zij grotere familiekamers met een extra kinderbed of voorzieningen.

Hotels in Airlie Beach

Hotel boeken in MelbourneEen hotel zoeken in Airlie Beach is niet moeilijk, de juiste prijs vinden wel. Trivago vergelijkt alle aanbieders van hotelkamers waar dan ook ter wereld. Vergelijken kan zo maar 10% per nacht schelen. Vergelijken loont dus.

 

Boek vooraf je tours

ABoek je tours in airlie-beachAirlie Beach is een vertrekpunt voor veel zeil- en boot tochten naar de Whitsundays en het Great Barrier Reef. Deze zijn tijden het hoogseizoen al ver van te voeren al volgeboekt. Boek je boottocht dus van te voren via internet zo weet je zeker dat je mee kunt en dat je altijd de beste prijs krijgt.