Sydney, opslag verliefd

Voor veel reizigers naar Australië is Sydney de eerste kennismaking met het land na een lange vlucht is de eerste kennismaking ook gelijk eentje die je niet snel vergeet. Het is een wereldstad met meer dan 4 miljoen inwoners en ondanks dat het centrum zeer compact en zijn de bezienswaardigheden allemaal bij elkaar te vinden. Om de stad goed te bekijken is een dag of drie wel aan te raden. Ga met ons mee en ontdek de magie van Sydney, want ik weet het zeker, je bent opslag verliefd op deze stad met een gezellige vibe.

Inhoudsopgave:

Geschiedenis
Ligging
Bezienswaardigheden
Overnachten
– Hotels
– Hostels
– Kamperen
Vervoer

Stukje geschiedenis

Sydney is één van de oudste steden van Australië, kapitein Arthur Phill bracht hier als een van de eerste gevangenen uit Engeland naar toe, Sydney was tot tot 1840 een strafkolonie. Deze gevangenen werden gelijk aan het werk gezet en bouwde aan de stad. Het begin van deze strafkolonie kun je nu nog zien in de Wijk The Rocks onder de Sydney Harbour Bridgde.

Al snel groeide Sydney uit van een strafkolonie tot een stad, de nieuwe kolonisten bouwde de stad op en al snel werd Sydney een exporthaven voor wol ooit het belangrijkste exportproduct van Australië.

Ligging

Sydney ligt aan de oostkust van Australië in de Australische deelstaat new South Wales. Met de Grote oceaan aan de oostkant van de stad en de imposante Blue Mountains aan de westkant. Naast de natuurlijke haven met het Opera house en de beroemde Harbour Bridge heeft Sydney meer dan 70 stranden. Waaronder Bondi Beach niet mag ontbreken op je bucketlist.

Dankzij de ligging heeft Sydney een heel fijn klimaat, de zomers zijn warm (gemiddeld 25 graden) en de winters zijn mild (ongeveer 16 graden) Het klimaat laat zich het beste omschrijven als Oceanisch en subtropisch.

Bezienswaardigheden

Sydney is echt een stad waar je ogen en oren te kort komt, ondanks dat de stad nog geen 200 jaar oud is is er genoeg te zien en te beleven.

De belangrijkste bezienswaardigheden en echte iconen van de stad zijn natuurlijk het Opera House en de Harbour bridge welke ook gelijk de bekendste iconen van Australië zijn. (er zijn er nog veel meer maar niet in Sydney)

SydneyHet Sydney Opera House
De witte zeilen van het Opera House doen bijna pijn aan je ogen, het schittert prachtig in de volle zon en unieke architectuur van het Opera House maakt het tot één van de meest herkenbare bouwwerken ter wereld. Lees verder over het Opera House

sydneyDe Harbour Brigde

Net zo herkenbaar als het Opera House is de Harbour Bridge, de brug verbindt het noorden van Sydney met het centrum van de stad. De burg werd in 1932 opgeleverd en feestelijk geopend. De brug kun je tegenwoordig met een gids beklimmen, niet goedkoop maar wel heel gaaf om te doen. Lees verder over de Harbour Bridge

SydneyThe Rocks

Het is een toeristen hotspot pur sang, maar hier ligt wel de historie van Sydney. Kapitein Arthur Philip stichtte hier in 1788 namelijk Sydney Town en liet zijn gevangenen uit Engeland het huidige The Rocks bouwen. Het heeft nu een beetje de uitstraling van een attractiepark maar een bezoek is zeker de moeite waard.
lees verder over The Rocks.

SydneyHet Sydney Opera House
De witte zeilen van het Opera House doen bijna pijn aan je ogen, het schittert prachtig in de volle zon en unieke architectuur van het Opera House maakt het tot één van de meest herkenbare bouwwerken ter wereld. Lees verder over het Opera House

Taronga zooTaronga Zoo

Taronga Zoo Als je tijd in Australië beperkt is en je wil toch zoveel mogelijk kennismaken met de typische Australische dieren dan is een bezoek aan de Taronga Zoological Park eigenlijk onmisbaar. In deze prachtige dierentuin leven meer van 380 soorten dieren waaronder dus veel Australische dieren. Denk nu niet gelijk aan Koala’s en Kangoeroes maar denk ook aan de Casowarrie (een reusachtige loopvogel met een bijzondere schedel) en het beroemde vogelbekdier.

Darling HarbourDarling Harbour

Vlak voor de Olympische spelen in 2000 transformeerde deze oude haven in een uitgaansgebied waar je u tegen zegt. hier vindt iedereen wel een vorm van vermaak. Het recreatiegebied is nu de plek voor een avondje naar de bioscoop, om lekker te eten of een bezoek aan het IMAX theater. Lees verder over Darling Harbour

Bondi Beach Bondi Beach

Het beroemde strand van Australië, hier beleef je het Australische strandleven optima forma. hier zie je de perfecte mengelmoes van stoere life guards, beach girls en spierwitte toeristen. Eénmaal op het strand kun genieten van het mooie surfwerk van de surfboys (en het gestuntel van de surftoeristen) Lees verder over Bondi Beach

Manly BeachManly

wil je even ontsnappen uit de hectiek van de stad? Dan is een ferrytocht naar Manly (meerdere keren per dag vanaf Circular Quay) echt de moeite waard. Manly is een buitenwijk van Sydney en naast het heerlijke Manly Beach en Shelly Beach kun je hier heerlijk flaneren. Lees verder over Manly Beach

Overnachten in Sydney

Omdat Sydney eigenlijk altijd wel een drukke stad is met veel evenementen en natuurlijk veel toeristen zijn er echt honderden hotels, hostels en andere overnachtingsmogelijkheden te vinden.  Sydney is geen goedkope stad om te overnachten, vooral tijdens belangrijke evenementen worden de prijzen van accommodaties verhoogd. Wil je bijvoorbeeld tijdens nieuw jaar het beroemde vuurwerk meemaken in de stad? Reken dan met prijzen die ruim over de AUD 200 gaan voor een hotelkamer.

Hotels

Er zijn echt honderden hotels in Sydney, volgens een bekende hotel website kun je dagelijks kiezen uit meer dan 560 hotels. van eenvoudig tot super-de-luxe. Waarbij een kamer met uitzicht op de Harbour bridge en het opera house natuurlijk tot de highclass wordt gerekend. Om de keuze te vergemakkelijken hebben we een overzicht gemaakt van de leukste hotels en geven we handige tips waar je rekening mee moet houden bij het boeken van een hotel. Lees verder over Hotels in Sydney

Hostels in Sydney

Sydney is al jaren een bestemming voor backpackers, logisch want Sydney heeft veel accommodaties voor budgetreizigers. Ondertussen de markt voor hostels of jeugdherbergen een serieuze business geworden en zijn de hostels erg professioneel te noemen. We zochten de leukste hostels voor je op en hebben ze voor je beschreven. Lees verder over hostels in Sydney

Kamperen in Sydney

Ondanks dat Australiërs gek zijn op kamperen is er geen camping in Sydney. de eerste camping kom je pas 13 kilometer buiten het centrum tegen, met het openbaar vervoer is dat ongeveer 40 minuten. Reis je met een camper of een tent dan kan dat een lastige optie zijn.

Appartement huren

Dankzij de komst van AirBnB en Wimdu is het aanbod van appartementen in de stad toegenomen en het is een populaire manier van reizen. Vaak huur je een appartement van een local welke natuurlijk alle ins- en outs van de stad kent en tips kent welke wij zelfs niet weten.

Vervoer in Sydney

Het openbaar vervoer in Sydney is snel, schoon en comfortabel. Er is een uitgebreid netwerk van bussen en treinen. De treinen fungeren in het centrum van Sydney als een soort van Metro. De meeste toeristische attracties zijn met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Er is ook een speciale Sydney Explorer bus, deze opvallende bus rijdt een ronde van 30 kilometer langs alle bezienswaardigheden en je kunt in- en uitstappen waar je maar wilt.