Brisbane, perfect klimaat en een relaxte stad

Brisbane

Brisbane is de hoofdstad van de Australische deelstaat Queensland en de derde grootste stad van Australië met ruim 2.2 miljoen inwoners. De stad is gebouwd rondom de Brisbane river welke door de stad slingert. Jaren geleden werd Brisbane een beetje als onderschoven kindje gezien door Melbourne en Sydney, Ondertussen werkte Brisbane gestaag door aan haar reputatie die het nu heeft.  Brisbane heeft een zeer groot entertainment en cultureel aanbod.

Stukje geschiedenis

zoals zoveel steden in Australie was Brisbane ook een strafkolonie voor Engelse gevangen. De stad werd in 1824 vernoemd naar Sir Thomas Brisbane de gouverneur van New South Wales.  In 1859 kreeg werd Queensland uitgeroepen tot nieuwe deelstaat van Australië en al snel werd Brisbane verkozen tot hoofdstad.  De ontwikkeling van de stad ging langzaam. Pas tijdens de tweede wereld oorlog begon de stad zich te ontwikkelen. De stad speelde namelijk een belangrijke rol in de strijd om het zuidwestelijke deel van de Stille Oceaan.

In 1988 vond in Brisbane een wereldtentoonstelling plaats en dat jaar was tevens de start voor de verdere ontwikkeling van de stad en sindsdien groeide de stad tot de de nummer drie van Australië na Sydney en Melbourne.

Cultuur Fusion

Brisbane krijgt het voor elkaar dat wat veel steden niet lukt, misschien komt het fijne klimaat maar In Brisbane gaan Cultuur en een florerende economie goed samen. Het zeer uitgebreide cultuur aanbod zorgt voor een ontspannen sfeer in de hele stad.

In tegenstelling tot de andere Australische steden in Brisbane niet ontworpen op de tekentafel, men bouwde gewoon zoals het paste, er is dus geen gestructureerd stratenplan zoals in Sydney of Melbourne. Tussen de hoogbouw liggen leuke parkjes of gezellige pleintjes.

Southbank ligt langs de Brisbane river, een uitgaansgebied wat zijn weerga niet kent, het parkachtige gebied valt op door zijn grote open zwembad wat als lagune is aangelegd met lifeguards maar ook door de aanwezigheid van de vele cafés en restaurants. Ook op cultureel gebied is er veel te beleven door onder andere de Gallery of modern Arts en het performing Arts Centre.

Overnachten

Accommodatie is er in Brisbane in alle soorten en in alle prijsklassen. Ga je voor eenvoudig en simpel in een hostel of kies je voor een super-de-luxe 5 sterren hotel. Of zoek je liever de charme van een boutique hotel of de vrijheid van een eigen appartement via AirBnB. in Brisbane de keuze overweldigend en er komen ook steeds meer nieuwe hotels bij.

Hotels

Het aanbod van hotels in Brisbane is groot, de beste tijd als je puur kijkt naar het klimaat om naar Brisbane te gaan is tussen mei en oktober. Deze periode kan het dus ook drukker zijn dan normaal en vooral tijdens de weekenden en de schoolvakanties kan het voorkomen dat populaire accommodaties zijn uitgeboekt.

Op dit moment dat ik dit artikel schrijf is er veel gaande in de hotelscene in Brisbane, veel oudere hotels worden gerenoveerd en een aantal nieuwe hotels openen binnen enkele maanden de deuren. Een van de nieuwste hotels in Brisbane wordt gebouwd op de voormalige Howard Smith wharves. In de buurt van de beroemde monumentale Story Bridge. Voor een totaal overzicht van alle hotel kun je het beste de website van booking.com bekijken.

Hostels

Een betaalbaar alternatief en zeer populair onder Backpackers zijn de hostels. In Brisbane zijn ongeveer 30 hostels verspreid over de stad te vinden.  Kies je voor kwaliteit en een goede nachtrust kies dan voor een hotel net buiten het centrum zoals het Brisbane City YHA. Wil je liever feesten dan zijn Bunk Backpackers en Base Backpackers aan de rand van het CBD.

Kamperen

In Brisbane zelf is geen camping. en in de buurt is ook niet echt een grote camping met de nodige voorzieningen. NRMA camping Lake Somerset is dan je beste keuze op 1,5 rijden van de stad. De camping ligt op een schiereiland van ruim 45 hectare en beschikt over alle mogelijke voorzieningen. ook indien je je geen eigen tent bij je hebt kun je hier cabins en safari tenten huren.

Hotels in Brisbane

Hotel boeken in MelbourneEen hotel zoeken in Brisbane is niet moeilijk, de juiste prijs vinden wel. Trivago vergelijkt alle aanbieders van hotelkamers waar dan ook ter wereld. Vergelijken kan zo maar 10% per nacht schelen. Vergelijken loont dus.

 

Autohuren in Brisbane

Whtisundays vanuit Airlie BeachBrisbane is een perfecte bestemming voor een stedenbezoek en een ideaal startpunt om Queensland te ontdekken. Dat doe je het beste met een huurauto. De prijzen van alle huurauto’s kun je eenvoudig vergelijken op de website van Sunnycars.