Creditcards in Australië

Creditcards in Australië

Creditcards in AustraliëBijna alle creditcards worden in Australië geaccepteerd. Australiërs zelf betalen veel met de creditcard. Het is zelfs gebruikelijk om je boodschappen in de supermarkt er mee te betalen.

Bij de wat exotische credit cards zoals American Express of Diners loont het de moeite om even te vragen of deze wordt geaccepteerd.

Koop je iets duurs of boek je een reis vraag dan of je korting krijg als je cash betaald. Credit Card maatschappijen leven namelijk van provisie deze bedraagt vaak tussen de 3 en 5% van het aankoop bedrag. Veel winkeliers en tour operators steken deze procenten liever in eigen zak en willen daarvoor best een korting of iets extra’s geven.

 

Creditcard en huurauto’s

Bij het boeken van een hotel is een creditcard verplicht anders kan men de boeking namelijk niet garanderen, zie het als een stukje borg. Het zelfde geldt voor auto en camperhuur. het eigen risico in geval van schade wordt uit voorzorg en als borg alvast geblokkeerd. Bij een camper lopen deze bedragen op tot enkele duizenden euro’s en dat kan erg vervelend zijn als dit bedrag gelijk de limiet van je creditcard is. Informeer bij je bank of het in dat geval mogelijk is om de limiet op je creditcard tijdelijk te verhogen. 

Alleen al bij een goedkope camper kan het eigen risico (bond op zijn Engels) oplopen tot AUD 3000,-  Dit kun je wel afkopen wat in de meeste gevallen ook wel verstandig is.

Huur je een auto via Sunnycars in Australië dan verzekeren zij dat eigen risico voor je. Alleen wordt het wel op je Creditcard geblokt. 

Geld opnemen met een Creditcard

Je kunt met een creditcard ook geld opnemen bij een geldautomaat (ATM) in Australië. Alleen beter doe je dat niet. Je mag maximaal tussen de 400 en 500 euro opnemen in Australische dollars. Je bank rekent echter tussen de 3 en 5% aan transactie kosten en nog een leuk stukje koersopslag. De kosten van je geldname kunnen al snel oplopen tot 20 a 30 euro.  Probeer dus gewoon je normale bankpas te gebruiken met een Meastro logo dan is het opnemen van contanten veel voordeliger.  

Creditcards in afgelegen gebieden

Ga je op reis door de outback? Neem dan zoveel mogelijk contant geld mee. Creditcards worden daar vaak niet gebruikt en pinnen is vaak ook lastig. Vooral in de afgelegen gebieden zijn telefoonlijnen vaak niet aanwezig en mobieltjes werken al helemaal niet. Een betaal- en pin automaat heeft een telefoonverbinding nodig om de betaling te verifiëren.  Betaal dus bij voorkeur contant. 

Hotels in Airlie Beach

Hotel boeken in MelbourneEen hotel zoeken in Airlie Beach is niet moeilijk, de juiste prijs vinden wel. Trivago vergelijkt alle aanbieders van hotelkamers waar dan ook ter wereld. Vergelijken kan zo maar 10% per nacht schelen. Vergelijken loont dus.

 

Boek vooraf je tours

ABoek je tours in airlie-beachAirlie Beach is een vertrekpunt voor veel zeil- en boot tochten naar de Whitsundays en het Great Barrier Reef. Deze zijn tijden het hoogseizoen al ver van te voeren al volgeboekt. Boek je boottocht dus van te voren via internet zo weet je zeker dat je mee kunt en dat je altijd de beste prijs krijgt.