Welke stekkers en contactdozen heb je nodig in Australië?

Stekkers en stroom in Australië

De spanning uit een wandcontactdoos in Australië is 220-240 volt 50 Hz. Geen enkel probleem voor de moderne elektrische apparatuur die we ook in Nederland gebruiken. Alleen de stekker is wel een probleem. In Australië gebruikt men stekker met 2 of 3 pootjes, waarvan de bovenste 2 onder een hoek van 45 graden staan.Stekker en wandcontactdoos

Om je Nederlandse apparaten te gebruiken heb je dus een verloop stekker nodig. Koop deze in Australië en blijf ver weg van de multifunctionele-alles-in-wereldstekkers. Deze zien er uit als een gemuteerde zee egel en en passen vaak slecht in de Australische wandcontactdozen.

Werkt je elektrische apparaat niet nadat je het hebt aangesloten controleer dan of de schakelaar op de wandcontactdoos of verlengkabel is omgezet. Veel stroomvoorzieningen in Australië hebben een extra schakelaar voor de veiligheid. Zodra je het rode puntje ziet dan staat er spanning op de wandcontactdoos.

Tip. wie handig is met elektriciteit neem een Nederlandse stekkerdoos mee en knutselt er in Australië een Australische stekker aan, zo heb je altijd voldoende “Nederlandse” contactpunten voor al je devices. Let op deze tip alleen gebruiken als je echt verstand hebt van stroom enzo. Er bestaat namelijk elektrocutie gevaar indien je de stekker niet goed aansluit.

Koop je wereldstekker vast in Nederland

De stekkers voor Australië kun je bij diverse winkels zoals Bol.com al in Nederland kopen, Neem deze mee in je handbagage naar Australië. Op de luchthavens en in de toeristenwinkels in de Australische steden zijn deze stekers zwaar overpriced. Het is een makkelijk product om heel snel heel veel winst mee te maken want iedereen wil tegenwoordig zijn mobieltje en laptop opladen.

Hotels in Australië

Hotel boeken in MelbourneEen hotel zoeken in Australië is niet moeilijk, de juiste prijs vinden wel. Trivago vergelijkt alle aanbieders van hotelkamers waar dan ook ter wereld. Vergelijken kan zo maar 10% per nacht schelen. Vergelijken loont dus.

 

Autohuren in Australië

Whtisundays vanuit Airlie BeachEen huurauto geeft je onbeperkte vrijheid in Australië, Een auto huren doe je het voordeligst vanuit Nederland want daar kun je op je gemak voor vertrek al prijzen vergelijken en weet je zeker dat jou model auto nog beschikbaar is.  Wij huren onze auto’s altijd via Sunnycars.