Elektriciteit en stekkers in Australië

Stekkers en elektriciteit in AustralieDe spanning uit een wandcontactdoos in Australië is 220-240 volt 50 Hz. Geen enkel probleem voor de moderne elektrische apparatuur die we ook in Nederland gebruiken. Alleen de stekker is wel een probleem. In Australië gebruikt men stekker met 2 of 3 pootjes, waarvan de bovenste 2 onder een hoek van 45 graden staan.

Om je Nederlandse apparaten te gebruiken heb je dus een verloop stekker nodig. Koop deze in Australië en blijf ver weg van de multifunctionele-alles-in-wereldstekkers. Deze zien er uit als een gemuteerde zeemijn en passen vaak slecht in de Australische wandcontactdozen.  Werkt je elektrische apparaat niet nadat je het hebt aangesloten controleer dan of de schakelaar op de wandcontactdoos of verlengingskabel is omgezet. Veel stroomvoorzieningen in Australië hebben een extra schakelaar voor de veiligheid.

Tip. wie handig is met elektriciteit neem een Nederlandse stekkerdoos mee en knutselt er in Australië een Australische stekker aan, zo heb je altijd voldoende “Nederlandse” contactpunten voor al je devices.