Emirates

Dankzij de goede verbindingen via Dubai is Emirates een goede optie om vanuit Nederland naar Australië te vliegen. Vanaf Amsterdam/Schiphol vlieg je in ruim zes uur naar Dubai International Airport, waarna je door kunt vliegen naar een viertal luchthavens in Australië: Perth, Melbourne, Sydney en Brisbane. Emirates is een luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten die in Dubai haar thuisbasis heeft. Emirates behoort al gedurende vele jaren tot de allerbeste airlines in de wereld. Het serviceniveau van alle reisklassen wordt door zowel passagiers als de media geroemd. De  moderne toestellen waarmee Emirates vliegt zijn van alle gemakken voorzien die een hedendaagse passagiers graag op een intercontinentale vlucht ziet. Uiteraard zijn alle stoelen voorzien van een persoonlijk entertainmentsysteem waarop de laatste films on-demand bekeken kunnen worden. Spelletjes, muziek en televisieseries maken het programma compleet. Wat de vluchten met Emirates vooral aangenaam maakt is het feit dat de beenruimte voor personen met een gemiddelde lengte en gewicht meer dan voldoende is. Voor een lange vlucht is beenruimte een zeer bepalende factor binnen de comfortbeleving. Vanaf augustus 2012 wordt de route Amsterdam-Dubai uitgevoerd met de Airbus A-380, de dubbeldeks jumbo van Airbus. Een deel van de vluchten tussen Dubai en Australië worden ook met de A380 uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld naar Sydney en Melbourne. Als alternatieve luchthaven van/naar Nederland kun je ook voor Düsseldorf International Airport kiezen. Deze Duitse luchthaven ligt slechts tientallen kilometers over de Nederlandse grens.

Wie met Emirates vliegt kan ervoor kiezen om een stopover in Dubai te maken. Hiermee onderbreek je de lange reis en heb je een unieke kans om dit adembenemende emiraat te bezoeken. Zelfs een tussenstop van meerdere uren geven je de kans om Dubai te ontdekken. Op Dubai tips staan de beste tips voor een tussenstop in Dubai.

Wie met Emirates vliegt die zal in Dubai landen en opstijgen in Terminal 3. Deze hypermoderne terminal is sinds oktober 2008 open. Terminal 3 wordt exclusief door Emirates gebruikt. In vloeroppervlakte is Terminal 3 van Dubai International Airport het op één na grootste gebouw ter wereld (1.185.000 m2 vloeroppervlakte). Houd daarom rekening met langere tijden om je binnen de terminal te verplaatsen.