Geldautomaten

Geldautomaat in AustraliëBijna overal in Australië vindt je geldautomaten, deze heten in Australië ATM (=Automatic Teller Machine) indien de geldautomaat is voorzien met een sticker met het maestro  of cirrus logo kun je er met je Nederlandse bankpas geld opnemen, let wel op het maximale bedrag wat je kunt pinnen en de extra kosten die de banken in rekening brengen voor de buitenlandse geld opname.

in grote steden zijn bijna alle banken wel vertegenwoordigd. Zelfs de bekende Nederlandse banken zoals Rabobank en ING zijn in Sydney vertegenwoordigd. In de kleine steden en dorpen is vaak één bank aanwezig, Commonwealth Bank en National Australia bank zijn wat dat betreft overal aanwezig.

Let op! een australische pinpas heeft vaak een zes cijferige pincode. Druk nadat je de vier cijfers van je Nederlandse pincode dan ook op OK of op de groene knop als er om meer cijfers wordt gevraagd.

Veel Nederlandse banken kennen een opname limiet in het buitenland, mocht je een grote uitgave gaan doen dan is het handig om hier rekening mee te houden. Pin dan bijvoorbeeld 2 dagen achter elkaar. Houdt wel rekening met het tijdsverschil in Nederland.