Nomads Hostels

Nomads backpackers.

Nomads hostels zijn het antwoord op het monopoly wat YHA jaren heeft gehad, nog langs niet zo groot als YHA maar het aanbod hostels groeit nog steeds elk jaar. Nomads heeft een wat andere inslag dan YHA, het trekt een jonger publiek aan en de luxe in sommige hostels is waanzinnig. Een aantal hostels heeft speciale verdiepingen voor de vrouwelijke reiziger, met haardrogers op de kamer en extra zachte handdoeken en beddengoed toegang voor mannen strikt verboden.

Nomads biedt net als YHA een handige kortingskaart aan; De Nomads MAD card, deze kaart kost jaarlijks $37,- en biedt korting aan op accommodatie en op bijvoorbeeld autohuur en busreizen.

Nomads heeft in Australie op dit moment 24 hostels, verspreid over het hele land met elke pareltjes in de grote steden Melbourne, Sydney en Brisbane.  Een opvallend hostel in de Nomads club is de “Arts Factory in Byron Bay, dit hostel biedt de mogelijkheid om te overnachten in een heuse tipi (wigwam) Maar ook het speciaal voor backpackers gebouwde Serpent hostel in Cairns is een aanrader.