Queensland met kinderen

Queensland Paradijs voor kinderen

De uitstrekte kust maar ook de binnenlanden van Queensland nodigen uit om ontdekt te worden door u maar ook door uw kinderen.  De veelzijdigheid aan attracties zorgen er voor dat Queensland een groot pretpark is voor zowel de mooiste natuurparken als de leukste attractieparken.

Tropical North Queensland

Neem je kinderen mee naar de top van Queensland en leer ze alles over het tropische regenwoud en het Great Barrier Reef in het Daintree National park. Of laat ze kennismaken met de dieren op een Australische boerderij.  Zijn de kinderen wat ouder dan is een Rafting avontuur op de Tully river iets wat ze niet snel meer zullen vergeten.

Finding Nemo

Ga samen met de kinderen op zoek naar Nemo, de kans dat je Nemo of één van zijn vriendjes tegenkomt tijdens een snorkel avontuur op het Great Barrier Reef is zeer groot.  Het heldere water en de aangename water temperatuur nodigen uit tot diverse snorkel tripjes.  Zorg wel voor Stingersuits en goede zonnebescherming de zon aan de Australische kust is fel en heet.

Over

nachten

Accommodatie in Queensland is er in overvloed, van luxe vakantie resorts met alles er op en eraan tot ruime appartementen. Van prachtige afgelegen Farm-stays tot een verblijf in een boomhut. Alles kan.  Een highlight van iedere Australië vakantie in Queensland is een meerdaagse boot of zeiltocht langs de Whitsundays. De idyllische witte stranden met als kers op de taart het prachtige whitehaven beach doet het hart van iedereen sneller kloppen. Bovendien  is het Great Barrier Reef hier uw buurman dus neem uw snorkelset mee.

 Eten en drinken

Eten en drinken is geen enkel probleem, de overvloed aan verse producten zorgen voor heerlijke lunches en diners.  Voor kinderen wordt langs de kust van Queensland goed gezorgd.  Speciale kinder menu’s en voorzieningen zoals speeltuinen en zwembaden zijn overal te vinden.

De goldcoast ten noorden van Brisbane is het gebied voor de liefhebber van attractieparken, Seaworld, Wet and Wild en het Movie Park hebben voor iedere leeftijdscategorie wel iets.   De dierentuin van wijlen Steve Irwin  de Australia Zoo is zeker een bezoek waard met de dagelijkse krokodillen shows en geweldige presentaties van met uitsterven bedreigde Australische dieren. De dierentuin is zo groot als de stad Utrecht dus neem voldoende tijd.