Telefoneren in Australië

Telefoon in AustralieBellen en gebeld worden in Australië

Zonder mobiel op reis? dat is bijna onmogelijk de geavanceerde mobieltjes zorgen ervoor dat we 24 uur per dag online kunnen zijn en elkaar kunnen bereiken via whats-app, twitter, facebook en skype. Maar laten we niet vergeten dat een telefoontje naar het thuisfront op zijn tijd geen kwaad kan.

Bellen naar Nederland

Voor bellen naar een vast of mobiel nummer in Nederland draai je in Australië 00 31 voor het telefoonnummer de eerste nul (0) van het netnummer laat je weg. Dus iemand in Amsterdam is te bereiken via 00 31 20 – 123.124.22

Goedkoop naar Nederland bellen

Het bellen doe je het liefst niet met een Nederlandse mobiel de prijzen zijn namelijk schrikbarend hoog, en variëren enorm tussen de diverse aanbieders. (0,19 a 1,99 per minuut) Vooral in de grote steden zijn bel en internetshops op elke straathoek wel aanwezig, zij bieden naast computers voor internet en wifi hotspots voor je eigen laptop ook vaak de mogelijkheid om goedkoop naar Nederland te bellen.  Bel je liever op je eigen gemak in je hotelkamer of vanuit een publieke telefooncel? koop dan een zogenaamde call card, diverse aanbieders bieden een soort van kaart aan waarmee je m.b.v. een code en een op de kaart vermeld telefoonnummer voor een paar cent naar een vast nummer in Nederland kunt bellen. Met een kaart van 10 Australische dollar kun je dan vaak uren naar Nederland bellen.

Goedkoop gebeld worden

Wil je altijd bereikbaar zijn? voor het thuisfront, koop dan een mobieltje of een pre-paid telefoonkaart in Australië. Kijk voordat je een mobiel meeneemt wel even of deze simlock vrij is. (Dat doe je door een simkaart van een andere netwerk aanbieder in je mobieltje te stoppen)   Er zijn diverse aanbieders van mobiele telefonie in Australië. Let goed op! niet alle netwerken zijn even goed. Telstra heeft het beste netwerk van Australe maar daar is de prijs dan ook naar. In vele delen van de outback en buiten de grote steden zul je geen bereik hebben, er wonen gewoon te weinig mensen om een duur netwerk op dat soort plaatsen operationeel te houden.

Goedkoop internetten in Australiëinternet dongle

De al eerder beschreven internet cafés bieden vaak goedkoop internet aan, al dan niet via een wifi hotspot of met behulp van de aanwezige computers. Wil toch liever op je eigen gemak internetten maak dan gebruik van een pre-paid internet dongle. De diverse telefoonwinkels in Australië kunnen je hier over informeren.

Netwerken in Australië

Australië kent een aantal netwerkaanbieders, de grootste zijn Telstra (beste netwerk) Optus, en Vodafone