Tijdverschil in Australië

Australië is best wel groot met 7,7 miljoen vierkante kilometer, het is daarmee het op vijf na grootste land ter wereld. Daarom is Australië verdeeld in 3 tijdzones.

Australian Eastern Standard Time (AEST)

Het gebied tussen de oostelijke staten: Queensland, New South Wales (zonder de plaats Broken Hill) Victoria, Tasmanië, en de Australian Capital Territory.  De tijd loopt in de Nederlandse zomer 8 uur voor op Nederland en in de Nederlandse winter is het verschil 10 uur.

Australian Central Standard Time (ACST)

Het gebied tussen de centrale staten: South Australia, de plaats Broken Hill en the Northern Territory.  De tijd loopt in de Nederlandse zomer 7,5 uur voor op Nederland en in de Nederlandse winter is het tijdsverschil 9,5 uur.

Australian Western Standard Time (AWST)

Het gebied van geheel Western Australia, in de Nederlandse zomer is het tijdsverschil 6 uur en in de Nederlandse winter is het tijdsverschil 7 uur.  Western Australia kent geen daylightsaving = Wintertijd/Zomertijd.

Daylight Saving

Daylight saving is het australische equivalent van wintertijd/zomertijd. Alleen maken de Australiërs het heel ingewikkeld, de staten Queensland, Northern Territory en Western Australia kennen geen daylight saving, daar gaat de klok dus niet voor of achteruit.