Vliegen naar Australië

Vliegen naar Australië

Eindelijk de beslissing gemaakt om naar Australië te gaan dan heb je een vliegticket nodig, (okay je kunt ook met een bus alleen dan moet je eerst de loterij winnen) Een vlucht naar Australië is geen sinecure. Je zit minstens 20 uur stil op je gat in een te smalle stoel met te weinig beenruimte. Daarom in dit artikel wat handige tips om de vlucht te overleven. We beginnen alleen wel met de algemene informatie en handige weetjes.

 

Hoe vlieg je het makkelijkst naar Australië

ieder jaar weer duikt er een blog of een kranten artikel op van een bijdehante journalist die voor een ultra laag bedrag naar Sydney is gevlogen. Duik je dieper in het verhaal dan is er 8 x een overstap geweest. Is de bagage niet inclusief en kreeg de journalist gedurende de vlucht niets te eten of te drinken. Onderaan de streep was de schrijver van het artikel bijna 3 dagen onderweg, heeft geslapen op de stoeltjes van een vage luchthaven in Rusland en heeft dan als resultaat 500 euro minder betaald voor een ticket. De risico’s die de schrijver heeft genomen zijn eigenlijk onverantwoord voor zo’n vlucht. Stel dat er één vlucht vertraagd zou zijn dan zou het plannetje compleet in duigen vallen.

Dus terug naar de basis. Vliegen naar Australië kan vanuit Nederland en België niet rechtstreeks. Je moet ergens overstappen. Vanuit Amsterdam Schiphol kun je met Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways, Cathay Pacific, China Soutern Singapore Airlines zonder veel poespas vliegen naar de grotere steden in Australië. Alles met een overstap in één van de hubs van de genoemde airlines. Dat zijn respectievelijk op volgorde de plaatsen Dubai, Abu Dhabi, Hamad, Hong Kong, Shanghai/ Guangzhou en Singapore.

Wanneer vlieg je het beste naar Australië

Het is verstandig om een ticket naar Australië op tijd te boeken, hoe langer je over het algemeen wacht des te duurder het ticket wordt. Kijk je naar de voordeligste reismaanden dan zijn november, februari. mei en juli de voordeligste maanden om te vliegen. Dit kan echter snel veranderen  want de prijzen van vliegtickets zijn compleet flexibel en afhankelijk van wat er te doen is in Australië. Een evenement zoals de Formule 1 of het Australian Open in Melbourne kan zo maar zorgen voor duurdere tickets.

Op basis van statistieken is een vliegtickets op zijn voordeligst als je het 22 weken van te voren boekt. December is de duurste maand om te vliegen vooral de periode voor de kerstdagen. Veel expats (Australiërs in Europa) vliegen dan voor de feestdagen terug om de kerstdagen samen met de familie en/of vrienden te vieren.  En natuurlijk ook andersom, Europeanen die in Australië wonen en werken vieren ook graag de feestdagen in de kou.

Met wie vlieg je naar Australië

Tsja, dat is natuurlijk iets persoonlijks.Vliegen naar Australie met Emirates Kies je voor de prijs dan vlieg je met China Eastern, Deze Chinese maatschappij vliegt vanaf Amsterdam voor spotprijzen naar Australië. De overstap is meestal in Guangzhou of Peking. Kies je voor meer luxe aan boord dan kies je voor de kwaliteit van Emirates en Singapore airlines. De rest is zeker niet slechter of beter. Het is en blijft een kwestie van smaak en wat je er voor over hebt.  Waar je wel naar moet kijken is de totale vluchtduur. Een ticket kan spotgoedkoop zijn maar als je vervolgens zes uur lang op een luchthaven in China moet overbruggen dan is 100 euro een verkeerde besparing.  Het verschil van tussen 22 uur en 34 uur onderweg is soms maar een paar tientjes. Een goedkope vlucht is dan verkeerde zuinigheid.

Qantas werkt sinds enkele jaren nauw samen met Emirates, dat betekend dus dat je in Dubai kunt overstappen op de vluchten van Qantas. Beide maatschappijen zijn grote fan van de Airbus A380 het grootste vliegtuig ter wereld. Het voordeel van de A380 is de ruimte en rust aan boord. Je kunt er rustig even een rondje lopen. Wil je echt met een toestel van Qantas vliegen dan moet je vertrekken vanaf Londen.

Premium Economy

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Australië met een Premium Economy afdeling. premium Economy is een klasse aan boord tussen economy en business class. De stoelen zijn wijder, je hebt meer beenruimte, je mag eerder inchecken en je hebt vaak meer keuze bij het eten en wat andere voorzieningen. Toch is de service niet zo luxe als in de Business class. Voor Premium Economy betaal je ongeveer 35% tot 50% extra bovenop de prijs van een standaard ticket.  Op een lange vlucht naar Australië kan dit extraatje erg welkom zijn. Vooral de extra beenruimte is erg welkom.

 

Waar boek je een ticket naar Australië

Deze vraag krijg ik als beheerder van deze website ongeveer wekelijks gesteld. Hier onder tref je dan ook een overzichtje aan van alle online aanbieders van vliegtickets. Maar…. let goed op. Persoonlijk boek ik mijn tickets naar Australië liever bij een gespecialiseerd reisbureau. Een vliegticket kopen naar Barcelona is kinderlijk eenvoudig in principe zou een ticket naar Australië dat ook moeten zijn. Alleen is de keuze in de vliegtickets naar Australië gigantisch de stopovers idem en vaak kennen deze reisbureaus alle extraatjes welke je gratis of tegen een geringe bijbetaling kunt krijgen. Een voorbeeld is de actie van Cathay Pacific met voordelige hotels voor een stop-over en gratis rondleidingen door de stad.

Omdat de gespecialiseerde reisbureaus  vaak nauw samenwerken met de luchtvaartmaatschappijen en in tegenstelling tot de online aanbieders groot inkopen op bepaalde routes pakken zij ook wat extra voordeel mee.

Online ticket aanbieders:

Emirates heeft een handige website waarmee je direct de tickets kunt boeken van de eigen maatschappij en haar partners zoals Qantas. Het voordeel van de tickets direct boeken is dat je 30 kg bagage mee mag nemen naar je bestemming in Australië. Meer informatie>>

Riksjatravel is een reisbureau gespecialiseerd in verre reizen met een focus op Azië en Oceanië. Het zijn doorgewinterde reizigers met heel veel ervaring en een groot aanbod aan kant en klare bouwstenen waarmee je een reis naar Australië kunt samenstellen. Meer informatie>>

World Ticket Center is één van de grootste aanbieders van online vliegtickets in Nederland en België Let wel goed op de extra kosten die in rekening gebracht worden bij een ticket en vergeet de vinkjes voor extra reisverzekeringen niet uit te zetten. Meer informatie>>

Skyscanner, het beste heb ik voor het laatst bewaard, Skyscanner is namelijk een hele handige zoektool waarmee je altijd de goedkoopste tickets kunt vinden maar ook de beste tickets. Want goedkoop wil niet zeggen dat je er snel bent. De zoektool geeft je de optie om voorkeurstijden aan te geven en je favoriete luchtvaartmaatschappijen. Meer informatie>>

Hotels in Melbourne

Hotel boeken in MelbourneEen hotel zoeken in Melbourne is niet moeilijk, de juiste prijs vinden wel. Trivago vergelijkt alle aanbieders van hotelkamers waar dan ook ter wereld. Vergelijken kan zo maar 10% per nacht schelen. Vergelijken loont dus.

 

Autohuren in Melbourne

Autohuren in MelbourneEchte vrijheid en de prachtige natuur en landschappen buiten Melbourne ontdekken? Huur dan eenvoudig een auto en bezoek de beroemdste weg van Australië de Great Ocean Road Of bezoek het prachtige natuurgebied de Grampians, of bezoek de penguins op Port Philip Island. Een auto kun je makkelijk en zonder risico’s huren bij Sunnycars.