YHA Hostels

YHA hostels

De grootste onder de hostelketens, met ruim 100 hostels in alle uithoeken van Australië is YHA wel een koploper. De meeste hostels werken op basis van een franchise systeem, de eisen om het YHA logo te mogen dragen zijn hoog.  De hostels in de steden zoals Melbourne, Sydney en Brisbane zijn in eigen beheer en dit zijn echte pareltjes. Op enkele uitzonderingen na zijn de YHA hostels een goed alternatief voor (dure) hotels.

YHA biedt ook een lidmaatschap aan,  het lidmaatschap kost $ 42,- (2012) en biedt 10% korting op de overnachtingsprijs en veel kortingen op busreizen en  backpacker trips. Met het lidmaatschap komt een handig boekwerk met alle hostels en de kortingen.

Naast de pareltjes in de grote steden vindt je YHA ook op plekken waar andere hostels zich niet snel zullen laten zien, en innoveert YHA in ECO hostels waarbij duurzame energie de hoofdrol speelt. YHA is in Australië echt een koploper als het op ECO tourism gaat.

Franchise Hostels

Buiten de grote steden maar wel in de toeristische trekpleisters zijn veel hostels gelieerd aan YHA, zij voldoen dan aan de strenge richtlijnen die YHA stelt aan haar accommodaties.  Het enige hostel bij Uluru is bijvoorbeeld een YHA gelieerd hostel net als het hostel in Kings Canyon.   YHA is aangesloten bij Hosteling international heb je dus een Nederlandse Stay Okay card dan kun je deze ook in Australië gebruiken .

een handig overzicht met alle YHA hostels vindt je op de YHA website, het boeken van YHA hostels kan via oz-hostels.com