Airlie Beach, relaxed naar de Whitsundays en het Great Barrier Reef

Airlie Beach

Wil je naar de Whitsundays? Dan kun je eigenlijk niet om Airlie Beach heen. Het is de havenstad voor praktisch alle boten die de eilanden bedienen.  Het stadje kun je grofweg verdelen in twee gebieden. Het luxere Cannonvale waar de luxe resorts en hotels zich bevinden. Een stukje verderop ligt Airlie. Een beruchte en beroemde plek waar menig Backpacker goede herinneringen aan over heeft gehouden. Airlie wordt voornamelijk gebruikt als opstap plaats voor een één- of meerdaagse tocht langs de whitsundays eilanden of een verblijf op één van de resorts zoals Molle island of Hamilton Island.

Een aantal veerboten vertrekken vanuit de haven bij Shute Harbour. Waar je ook je auto kunt parkeren  (let op niet goedkoop) in Airlie Beach zelf ligt de Port of Airlie. naaast een grote luxe jachthaven vertrekken vanuit de haven ook diverse veerboten naar de eilanden.  Port of Airlie is één van de nieuwste havens in de stad en rondom de haven zijn leuke (vis)restaurants geopend.

De derde haven is de Abell Point Marina, hier liggen veel van de zeiljachten voor meerdaagse tours naar de eilanden voor backpackers. In deze jachthaven liggen ook enkele superjachten. Leuk om te zien.

Airlie Beach de poort naar de Whitsundays en het Great Barrier Reef

Whtisundays vanuit Airlie BeachDe meeste bezoekers van Airlie Beach zijn hier om de beroemde eilanden te bezoeken. Het prachtige blauwe water rondom de 74b eilanden die deWhitsundays vormen  behoord tot één van de mooiste zeilgebieden ter wereld en dat heeft een hoge aantrekkingskracht op iedereen die gek is op duiken, zeilen en andere watersporten.

Shute Harbour is op Circular Quay in Sydney na de grootste boot terminal van Australië Het aanbod van (meerdaagse) boottochten tussen de eilanden is dan ook gigantisch.

prachtige lagune vervangt het strand

Airlie Beach heeft bijna alles, het mist alleen een mooi strand, sinds enige jaren beschikt het dorpje over een kunstmatige lagune met zeezicht zodat je toch lekker kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Whitsundays en kunt zwemmen.

Accommodatie is in Airlie Beach zeer veelzijdig, veel hostels in diverse prijs-klases maar ook hotels, motels en appartementen zijn beschikbaar in diverse klases en luxe niveaus. Richting Shute Harbor- whitsundays airport ligt een grote BIG4 camping, de plaatsen zijn duurder dan gemiddeld maar het geld waard. Naast de camping bieden ook een aantal hostels een goedkope kampeerplek aan.

Hoe kom je in Arlie Beach

De ligging tussen Townsville en Mackay, en is met alle vormen van vervoer bereikbaar. Vanuit de nood- en  zuidrichting met de  Greyhound of Premier bus. Het kleine vliegveld van Prosperine ligt op 30 mimuten rijden van Airlie Beach. de luchthaven wordt door Virgin Australia, JetStar en TigerAir dagelijks uit meerdere Australische steden aangevlogen.  Er rijdt tussen Airlie Beach en de luchthaven een shuttle bus. Deze kun je van te voren boeken op de website van Whitsunday Transit de bussen brengen je praktisch naar de voordeur van je accommodatie.

Met de auto is Airlie Beach ook makkelijk te bereiken, vergeet alleen niet dat parkeren niet overal gratis is. Vooral als je een meerdaagse tour maakt vragen veel hotels en hostels een extra vergoeding voor het parkeren van je auto.

 

Hotels in Airlie Beach

Hotel boeken in MelbourneEen hotel zoeken in Airlie Beach is niet moeilijk, de juiste prijs vinden wel. Trivago vergelijkt alle aanbieders van hotelkamers waar dan ook ter wereld. Vergelijken kan zo maar 10% per nacht schelen. Vergelijken loont dus.

 

Boek vooraf je tours

ABoek je tours in airlie-beachAirlie Beach is een vertrekpunt voor veel zeil- en boot tochten naar de Whitsundays en het Great Barrier Reef. Deze zijn tijden het hoogseizoen al ver van te voeren al volgeboekt. Boek je boottocht dus van te voren via internet zo weet je zeker dat je mee kunt en dat je altijd de beste prijs krijgt.