Sydney, is echt zo’n stad die we allemaal wel denken te kennen, het karakteristieke Opera House, met haar witte daken en de authentieke stalen Harbour Bridge welke de twee oevers met elkaar verbindt.

Als een icoon werd ruin 80 jaar geleden de Harbour bridge gebouwd, in nog geen zes jaar tijd werd de 1149 lange boogbrug gebouwd.  Door zijn hoogte van 134 meter op het hoogste punt is de Harbour Bridge een echte icoon geworden van de miljoenen metropool.   De brug heeft 8 banen voor autoverkeer en naar gelang de drukte kan de verkeerscontrole kamer het baangebruik verdelen.  De brug is sinds haar bestaan een tol brug. Het bedrag aan tol is variabel en afhankelijk van de drukte en schommelt tussen de $ 2,50 en $ 4,00.   De tol geldt slechts in 1 richting. Naast de 8 banen voor autoverkeer is er ook een voetpad aan de oostkant van de brug, een wandeling over deze brug met een bezoek aan het bridge museum in de Pylon is dan ook zeker de moeite waard.  Fietsers maken gebruik van het fietspad aan de westzijde van de brug.  Last but not Least, de brug heeft ook nog een 2 treinsporen voor de North Shore line en de Northern Line van Sydney Rail.

Sinds 1998 is de brug ook te beklimmen, Bridgeclimb maakt het mogelijk om in een bijna 3 en een half uur durende wandeling door zowel de ingewanden van de brug als de boog (tot het hoogste punt) te beklimmen. De klimmers worden uitgerust met grijze overals en voorzien van een veiligheidsharnas. Samen met een gids maak je een rondgang en krijgt de klimmer de nodige informatie.  De tocht over de brug is voor velen een absolute highlight van een bezoek aan Sydney.