Volgens het meer recente onderzoek van the economist Intelligence Unit zijn de steden Sydney, Brisbane, Melbourne en Perth momenteel duurder om te wonen dan London.

Door de hoge dollar, een te kort aan betaalbare woonruimte en een dure energie voorziening haalt Sydney dit jaar een zesde plaats in het jaarlijkse lijstje met dure steden. Sydney wordt gevolgd door Melbourne (7) en Perth en Brisbane vallen net buiten de top 10 met respectievelijk een 13de en 14de plaats. London komt dit jaar niet hoger dan een 15de plek in het veel zeggende lijstje.

Twee jaar geleden was Sydney ook de duurste stad van Australië echter kwam de stad aan de oostkust toen niet verder dan de 32ste positie in de ranglijst.

De lijst wordt aangevoerd door Tokyo, Oslo, Osaka Parijs, en Zurich De top tien wordt verder gevuld door Geneve, Singapore en Frankfurt.

Het onderzoek richtte zich ook op de kosten van verblijf voor de zakelijke reiziger, Dan scoort Melbourne zeer hoog. accommodatie, maaltijden, drankjes, vervoer en een krantje kosten gemiddeld aus$ 712 per dag. Sydney is daarentegen een stuk goedkoper met aus$ 588.