Sydney met kinderen

Bijna elke Australië reis begint of eindigt wel in de fantastische metropool Sydney. Deze wereldstad heeft ook tijdens een vakantie naar Australië met kinderen veel te bieden.

We hebben een handig overzicht gemaakt met de leukste uitstapjes voor kinderen in Sydney.

Taronga Zoo de mooiste dierentuin in het hartje van Sydney

Taronga Zoo

Een dierentuin kun je thuis in Nederland ook bezoeken, maar toch is het vaak een leuke afwisseling in de drukke hoofdstad. Daarnaast biedt de Taronga Zoo een groot aanbod aan inheemse Australische dieren zoals de Koala maar ook de met uitsterven bedreigde Tasmaanse duivel.  De reis naar de Taronga Zoo is al een ervaring op zich, de tocht per Ferry en de kabelbaan naar boven.  De Taronga Zoo heeft met diverse touroperators leuke deals gemaakt zodat je samen met de kinderen alle highlights van de zoo voor een reduceerde prijs kunt zien

Link: Taronga Zoo
Link: Taronga Zoo Toegangskaarten bestellen

Het Beroemde Sydney Opera House

Als je eenmaal in Sydney bent is deze icoon niet te missen, de glazende daken ronde daken van het opera house doen je al snel denken aan al die prachtige ansichtkaarten.  Er zijn speciale kindervoorstellingen in het Opera house maar ook een rondleiding door één van de meest gefotografeerde gebouwen ter wereld is een leuke optie.

Link: Sydney Opera House

Bruggen klimmen

Zijn de kids ouder dan tien jaar? En zitten ze vaker in een boom of ergens hoog in een speeltoestel? Dan is de harbour Bridge climb iets voor ze. Samen met een gids beklim de beroemdste brug ter wereld, de Sydney Harbour bridge.  Het hoogste punt ligt 134 boven de zeespiegel en al dat klimmen wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de stad en de prachtige haven van Sydney.

Link: Bridgeclimb

Musea in Sydney voor kinderen

Een museum bezoeken klinkt nu niet echt als muziek in de oren van de meeste kinderen toch zijn er in Sydney een aantal musea speciaal voor kinderen. Het Australian Museum biedt zelfs een eigen kinder verdieping waar de kinderen al spelenderwijs alles leren over de natuur in Australië. Het powerhouse museum  legt wetenschap en techniek in begrijpelijke taal uit, en het leukste is wel dat je veel dingen zelf mag doen. Kinderen kunnen hier uren bezig zijn.   Het National Maritime museum is een bezoek meer dan waard beklim de oude vuurtoren uit de 19de eeuw en bekijk de oude boten van binnen. Zowel binnen als buiten is er voor de kinderen genoeg te beleven.

Link: Australian Museum
Link: Powerhouse Museum
Link: National Maritime Museum

De Sydney Harbour

Misschien wel de mooiste haven ter wereld en tegelijkertijd de meest toegankelijke haven. De tientallen groen/gele Ferry’s brengen je overal naar toe van Bondi naar Manly en weer terug. De zeehaven is zeer rustig en je zult er niet snel zeeziek worden. Er zijn ook diverse cruises te boeken om de stad eens vanaf het water te bekijken.

Link: Sunset Harbour Cruise